De hamamdoek of fouta, een groot en licht bad- en strandlaken


Wat is een hamamdoek of fouta

De fouta (spreek je uit als foeta), ook wel hamamdoek genoemd, is zo’n lekker groot, maar licht en compact bad- en strandlaken. Je neemt hem mee op vakantie, naar het strand, naar de sauna of yoga en tovert hem zo nodig om tot een laken, zonnescherm of kleedje voor op een tafel. De fouta wordt vaak vergeleken met de Turkse hammamdoek, maar is iets dikker en is hierdoor volgens velen “net iets meer handdoek”. De fouta wordt in Tunesië gebruikt. Het Nederlandse merk LANTARA biedt een breed assortiment aan fouta’s. Deze zijn gegarandeerd van 100% katoen en op traditionele wijze vervaardigd. Het zware werk, het weven, wordt door mannen gedaan. Vrouwen doen het lichtere werk. Oude vrouwen, die geen pensioen hebben, vlechten de franjes en kunnen op deze manier voor een deel in hun oude dag voorzien.

Kun je je met een hamamdoek afdrogen?

Met een hammamdoek kun je je afdrogen. Even snel een naar het strand of zwembad? Sla 'm om! 

Hoe was je de hamamdoek?

Laat voor je de hamamdoek de eerste keer gaat gebruiken deze een paar uur in koud water weken. Voeg eventueel een scheut azijn toe. Daarna kan de hamamdoek of fouta op 30 of 40 graden gewassen worden. De hamamdoek drogen in de wasdroger kan op een lage temperatuur.  Let op: onze hamamdoeken zijn van 100% katoen en niet behandeld tegen krimpen. Katoen kan na de eerste wasbeurten wel met 10% krimpen. Bij ongekleurde of zeer los geweven stoffen zoals de Nid d'abeille/wafel  kan dat iets meer zijn.

Welke hamamdoek gebruik je?

Hamamdoeken gebruik je thuis of op reis, naar het strand of zwembad, voor je yoga- of pilatesles, in de sauna. Maar welke hamamdoek gebruik je waarvoor (klik op de link om verder te lezen)
 

MELD JE  NU AAN EN ONTVANG 10% KORTING OP JE BESTELLING
 

© 2009 - 2022 Hipzer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel