Sorteer op

Een hamamdoek voor onderweg

De hamamdoeken uit de Méditerranées lijn zijn mooi, stoer en hip. Ga je naar het strand of zwembad, dan is een hamamdoek of fouta een echte aanrader! De doek is dun en sla je daarom makkelijk om. Hij droogt als een badlaken. Licht in gewicht en compact, is de fouta de ideale reisgenoot.
De fouta of hamamdoek Nid d'abeille, letterlijk vertaald bijenkorf handdoek, heeft een soort ingeweven bijenkorf structuur. Hierdoor voelt de fouta iets "voller" aan. Afmeting is circa 100x195cm (zonder franjes). Enkele kleuren zijn verkrijgbaar in 195x300cm. Kijk hiervoor onder het kopje "WONEN".
 De fouta Berbère is gladgeweven met witte of crèmekleurige strepen aan de korte zijdes. Afgewerkt met handgevlochten franjes. De afmeting is circa 100x195cm (zonder franjes). Enkele kleuren zijn ook groter verkrijgbaar.

Hoe was je je hamamdoek

Laat voor je de doek de eerste gaat gebruiken deze een paar uur in koud water weken. Voeg eventueel een scheut azijn toe. Daarna kan de fouta op 30 of 40 graden gewassen worden. Drogen in de wasdroger kan op een lage temperatuur.  Let op: onze hamamdoeken zijn van 100% katoen en niet behandeld tegen krimpen. Katoen kan na de eerste wasbeurten wel met 10% krimpen. Bij ongekleurde of zeer los geweven stoffen zoals de Nid d`abeille  kan dat iets meer zijn.

 

© 2009 - 2022 Hipzer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel